13 Haziran 2018 Çarşamba

HABER TÜRK GAZETE: "CHP'DEKİ "KARTOPU HAREKETİ" ÇIĞ OLUR MU?.." Abdi KARAGÖZOĞLU


CHP'DEKİ "KARTOPU HAREKETİ" ÇIĞ OLUR MU?..
Abdi KARAGÖZOĞLU
akaragozoglu@htgazete.com.tr
25.04.2013
CHP’deki ‘kartopu hareketi’ çığ olur mu?
CHP’de, aynı dönem il başkanlığı yapan, İstanbul dahil 10 eski il başkanı, eşleriyle birlikte Bursa Almira Otel’de buluştu 10 gün önce.
Toplantının evsahipliğini de CHP’nin önceki dönem Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Gürhan Akdoğan üstlendi.
“Dostluğa dayalı bir buluşma” dense de aynı dönemin eski il başkanlarının bir araya gelmesi ve “Sonraki toplantı genişletilerek 45 il başkanlı yapılacak” açıklaması çok ilginç.
“Kartopu hareketi” olarak adlandırılan buluşmaların benzerleri Ege, Antalya ve Karadeniz’de yapılacak.
*
Parti içi muhalefeti harekete geçirmek isteyen başkanlar, toplantıda “Kılıçdaroğlu partiyi iyi yönetemiyor. Biz ne yapalım da ilk etapta partinin zayıflamasını durduralım. Olası bir yerel seçim başarısızlığını nasıl önleyebiliriz? Açılım süreci” konularını masaya yatırmış.
İl başkanları, önceki hafta İzmir’de düzenlenen MHP’nin bayrak mitingi ile bu hareketin benzeştiğini, bayrağa sahip çıkıldığını söylüyor.
Eski Genel Başkan Deniz Baykal ile eski Genel Sekreter Önder Sav’ın ise bu buluşmalara herhangi bir dahli yok.
Sadece kartopunun çığ olmasını izliyorlar.. Şimdilik
CHP’nin tabanındaki bu hareketin üst tarafa yankıları ne olur? Parti bundan zarar mı görür, yoksa daha mı güçlenir? sorularının yanıtını ise bize sadece zaman gösterecek..
HANTALLIK HAREKETİ Mİ?
Şu sıralar 657 Sayılı Devlet Personel Yasası ile değişiklikler her an TBMM’de kabul edilebilir.
Yeni yasaya göre müsteşar, müsteşar yardımcısı, genel müdür, daire başkanı gibi üst düzey personelin hüzmet süreleri Bakanların seçimine bağlı olarak 4 yılla, Belediye Başkanlarının seçimine bağlı olarak 5 yılla sınırlanabilecek.
Halen yürürlükte bulunan 657 Sayılı Personel Yasası’na göre müsteşar olarak atanmak için 12 yıl, genel müdür olarak atanmak için de 10 yıl kamuda çalışmış olmak gerekiyor.
Yeni yasa bu süreyi 5 yıla indiriyor.
Özel sektörden kamuya transferin de önü tamamen açılacak. Üst düzey görevler için 10 yıl çalışmış olma koşulu 5 yılla sınırlandırılacak.
“Hantallık hareketi” adı verilen bu yasa değişikliğinin etkilerini de sonraki yazıya bırakalım...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder